30 Haziran 2012 Cumartesi

bedava site ve blog kurma

Ücretsiz Blog / Web Site Kurmak Resimli Anlatım
13 yorum


Bir web sitesi kurmak için kendinize sormanız gereken ile soru NEDEN ? olmalıdır.
Çünkü kurduğunuz bu web site ile önce ne yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Para kazanmak mı istiyorsunuz? Yoksa sadece bir hobi mi? Eğer para kazanmak istiyorsanız kurduğunuz sitenin bir amacı olmalı. Ben size hem ücretsiz bir şekilde site kurmayı göstererek, hem de bu siteden nasıl para kazanabileceğinizden bahsetmek istiyorum.
Google gibi arama motorlarından web sitenize günlük binlerce kişi gelebilir fakat bu neye yarayacak? Yani size ne faydası olacak. Bir web site kurmadan önce bunu iyi saptamak lazım.
Büyük web siteleri genelde reklamlardan kazanç elde ederler. Fakat reklam geliri elde etmek için yüksek trafiğe sahip bir siteniz olması gerekir. Tabiki bu zamanla olacak bir iş fakat para kazanmak için böyle bir site kurmanıza gerek yok.
Sitenizde affiliate marketing (satış ortaklığı) sistemini uygulayıp, günde 2 saat çalışarak, bir kaç haftalık çalışma sonucunda aylık 500-600 TL kazanabilirsiniz.
Bir web site kurmaya başlamadan önce seçtiğiniz konu çok önemlidir. Öncelikle şunu kesin olarak bilmelisiniz ki sitenizde veya bloğunuzda her telden bir şeyler yazamazsınız. Bloğunuzun belirli bir kategorisi olmalı. Örneğin moda üzerine bir blog açtıysanız bu blogta modadan farklı her telden birşeyler yazarsanız siteniz moda bloğu olmaktan çıkar. Bu konu uzar gider o yüzden fazla değinmeyeceğim.

Ücretsiz Blog / Web Site Kurmak 

Bu makalede, bir web sitesini adım adım tüm detaylarıyla nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz. Neden en sağlıklı para kazanma yolu web sitesi kurmak diyoruz; çünkü spesifik bir alanda özgün içeriğe sahip bir web siteniz varsa bir süre sonra siz hiçbir şey yapmasanızda bu site size para kazandırır. Bunun nasıl olacağını bugün kısaca özetlemeye çalışacağım.
Anket doldurarak para kazanma veya mail okuyarak para kazanma çalışamalarıyla web site üzerinden kazançları kıyasladığımızda şunu çok net bir şekilde görebilirsiniz. Anketle kazançlarda sadece PC başında olduğunuz süre içerisinde para kazanabilirsiniz. Fakat bir web site sahibi, sitesini belli bir seviyeye getirdikten sonra sitesine arama motorları ziyaretçi gönderir. Gece uyurken dahi sitesi çalışıp işini yapmaktadır. Örneğin siz bu yazıyı okurken ben belkide uyuyor, veya geziyor olacağım. Fakat bu site işini yapıyor olacaktır.
Son yıllarda kişisel blog kurmak ünlülerden ev hanımlarına kadar inanaılmaz popüler bir durum. Kimileri para kazanmak, kimileri de sosyal amaçlarla site kuruyor. Kaliteli bir website sahibi olmak için kendinize ait bir domain (www.isminiz.com gibi) almanız önerilir. Fakat bu işlere yeni başlayanlar para harcamak istemediği için ben size ücretsiz site kurma yollarından bahsedeceğim. Ben bu işe tam anlamıyla kendi site adresimi alarak başlamak istiyorum diyenler (kesinlikle önerilir) bu sayfadaki resimli anlatım ile kendine bir hosting paketi satın alabilir. Bilmeyenler Hosting Nedir makalesine bir göz atabilir.
Para harcamdan site kurmak için blogspot.com veya blogcu.com gibi ücretsiz blog hizmeti veren platformlardan faydalanacağız.

5 Dakikada Blog Nasıl Kurulur?

Buraya tıklayarak ilk önce Google hesabınıza giriş yapın. Eğer Google da hesabınız yoksa açılan sayfadan “ücretsiz bir hesap oluşturun” bağlantısına tıklayarak ücretsiz yeni bir hesap oluşturun.

Google hesabınıza giriş yapılmış durumdayken web tarayıcınızda yeni bir pen blogspot kayıt olma sayfasını açın. Aşağıda resimde görüldüğü gibi bir sayfa gelmiş olması gerekir. Görünen isim yazan yerin karşısına internette görünmesini istediğiniz bir isim yazın ve hizmet şartlarını kabul ettikten sonra sağ alttaki DEVAM butonuna tıklayarak devam edin.

Karşınaza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. İlk bloğunuzu oluşturmak için “BLOĞUNUZU ŞİMDİ OLUŞTURUN” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

 Bu aşamada bloğunuza bir başlık seçmeniz gerekiyor. Fakat başlığınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler var. Öncelikle siteniz hangi konuda olacak? Bunu belirlemeniz lazım. Sitenizin konusu ve başlığı tutarlı olmalıdır.  Ayrıca siteniz Google gibi arama motorlarında bu başlığa göre görünecektir. Örneğin Moda ile ilgli yazılar ekleyecekseniz, sitenizin başlığı moda ile ilgli bir başlık olmalıdır. Örneğin “2012 Kot Modası” veya “Yaseminin Moda Dünyası” Arama motorları web sitenizi üst sıralarda çıkarmak için başlığınıza, yazılarınızın içeriğine ve ilgili kelimelere bakacaktır. Örneğin “Abiye modelleri” arama sorgusunda sizin bloğunuzun çıkmasını istiyorsanız “Yılın En Trend Abiye Modelleri” şeklinde bir başlık kullanabilirsiniz. Tabiki Googleda ön sıralarda olmak sadece başlığınızla ilgili değildir fakat blog kurarken bu aşamada bilmeniz gereken budur.

Bazılarınızın küçük bir blog kurarak para mı kazanılır? diyerek bu işi hiç önemsemediğini biliyorum fakat size şimdi aklıma gelen bir örnek vermek istiyorum. Madem moda ile başladık modadan örnek vereyim. Google arama motoruna “Moda” yazın ve çıkan sonuçları inceleyin. 3. sırada “modacadisi.blogspot.com” isimli bir blog çıktığını göreceksiniz. Moda kelimesi aylık 1.000.000 kişinin aradığı bir kelimedir. Yani bu sitenize hergün binlerce kişinin gelmesi anlamına geliyor. Bu bloğa girip baktığınızda sağda pek çok reklamın olduğunu göreceksiniz. Bu reklamlardaki firma sahipleri blog sahibine uçuk miktarlarda para ödemektedir. Ve böyle bir bloğa sahip olmak inana çok zor değil. Sadece inanmak ve birazda zaman ayrımak gerekiyor.
Şimdi konumuza dönelim. Blog başlığınızı yazdıktan sonra blog adresi yazan bölüme bloğunuzun adresiniz yazın. Ör. www.modadunyasi.blogspot.com gibi. Burada yazdığınız adres, kullanıcıların internet tarayıcılarına yazarak sizin sitenize ulaşabilecekleri adrestir. Elbette buraya yazdığınız adres te bloğunuzun konusuyla ilgli olmalıdır. Gereken yerleri doldurduktan sonra devam butonuna tıklıyoruz.
Bu aşamadan bloğumuza bir şablon seçeceğiz. Site şablonu o sitenin görünümünü belirler. Beğendiğiniz bir şablonu seçin. İpucu: Mavi tonlar gökyüzünü temsil ettiği için her zaman daha yumuşak ve huzur verir..

Bloğunuz oluşlturuldu. Artık yazılarınızı eklemeye başlayabilirsiniz. Bloglamaya başla butonuna tıklayarak ilk yazınızı veya resimlerinizi ekleyin.

İlk yazınızı eklemeden önce ne yazacağınıza karar verin. Başından beri moda ile örnek verdiğim için yine moda ile devam etmek istiyorum. Amacımız para kazanmak ise buna göre içerikler oluşturmalıyız. Örneğin “Kot modası” ile ilgli bir makale yazalım ve Google’ın resim arşivinden yılın moda kot modellerini ekleyelim. Fakat sadece resim eklemekle olmaz. Mutlaka bu resimlere bir modacı gibi yorum yapmanız lazım. Yani sitenizin moda ile ilglii kelimelerde üst sıralarda çıkması için yazı gerekiyor. Her resim için bir paragraflık bir yorum yapsanız hiç fena olmaz. Bu durumda başlık yazan bölüme “Kot Modasi ve Yorumlar” gibi birşeyler yazabilirsiniz. Sizin hayal gücünüze kalmış. İnternette bir kız gördüm. Kendisi giyinip fotoğraflarını çekip bloğuna koyup birde kendi kendine yorum yapıyordu :)
Kendinizi bir modacı gibi düşünüp içinizden ne geliyorsa onu yazın. Tabi biz burada web site kurmayı anlatırken modayı örnek verdik ama siz hangi konularla ilgliyseniz o konuda blog açıp yazmaya başlayın. Fakat kesinlikle başkalarının sitelerinden kopyala/yapıştır yapmayın. Sitenize kopya yazılar eklersenizi Web siteniz kesinlikle Google aramalarında çıkmaz. Bu durumda sitenize hiç ziyaretçi gelmez ve para kazanamazsınız.
Yazınızı ekledikten sonra “Kaydı yayınla” butonuna tıklayrak bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Bu şekilde pek çok sayfa oluşturarak web sitenizi gelişitirin. Bir süre sonra (2-3 hafta) sitenize çok sayıda ziyaretçi geldiğini göreceksiniz. Ziyaretçileriniz çoğaldığında bloğunuzdan adsense reklamları ile para kazanabilirsiniz. Adsense ile para kazanmak için bu bağlantıya bakın.
Sitenizde isterseniz konunuz ile ilgili ürünler satabilirsiniz. Kendinize ait bir ürününüz olması gerekmiyor. Satış ortaklığı yöntemini kullanarak başkalarının ürünlerini, sitenizde sadece ürün bilgileri ve fotoğraflarıyla tanıtıp aracı olarak, her satıştan komisyon elde edeceksiniz. Bu konu hakkında eğitim almak isterseniz GooMass  internetten para kazanma eğitim setini almanızı öneririm.
Web site krumak, blog kurmak bu kadar kolay. Kolay gelsin.
Rating: 8.2/10 (19 votes cast)

1 yorum:

  1. eline diline saağlık güzel çalışma olmuş hocam benide blogum şöle üç gündür üzerinde çalışıyorum not verebilirmisin

    http://internetten-kazann.blogspot.com/

    YanıtlaSil